Безсмертний: Залишаюся запеклим критиком мінського й нормандського форматів

Безсмертний: Залишаюся запеклим критиком мінського й нормандського форматів

Укрінформ
Про своє призначення до складу Тристоронньої контактної групи Роман Безсмертний дізнався від журналістів.

Про це політик написав у Facebook.

“Дивно, але про указ я дізнався від журналістки theБабель. До його виходу в світ зі мною ніхто з офіційних осіб не говорив і не зустрічався. Пізніше дізнався, що ініціатором призначення став Леонід Кучма, який на момент виходу указу не знаходився на території України. Цього тижня ситуація має прояснитися, адже на 17 липня планується черговий раунд переговорів. Напередодні поїздки до Мінська має відбутися зустріч з Президентом Зеленським”, - повідомив Безсмертний.

При цьому він зазначив, що залишається запеклим критиком мінського й нормандського форматів як недосконалих, оскільки жоден з них не порушує теми Криму.

Читайте також: Зеленський повернув Безсмертного до Тристоронньої контактної групи

“Ми вимушені працювати в цих форматах, поки не випрацюємо новий. Паралельні розмови, які ведуться про Будапештський формат і нереалізований "Женева+", тільки розкидали проблеми і продемонстрували організаційну неспроможність. Вже очевидно, що Донбас, Крим, Придністров’я, Нагорний Карабах - є складовими єдиної проблеми безпеки в Європі. Адже вони породжені діями однієї держави - РФ і спрямовані на розвал європейського дому... За таких умов ОБСЄ стає не гарантом європейської безпеки, а інструментом російського шовінізму”, - наголосив Безсмертний.

“Я – прихильник ініціативно-наступальної дипломатії, яка продукує ідеї і виступає паровозом, а не плентається причепом в хвості”, - додав політик.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-