Делегація Конгресу США планує зустрітися з Зеленським у Києві

Делегація Конгресу США планує зустрітися з Зеленським у Києві

Укрінформ
Члени нижньої палати Конгресу США планують незабаром здійснити тур до чотирьох країн Європи, зокрема й до України, аби продемонструвати підтримку США та єдність НАТО на тлі агресії РФ.
Про це йдеться на офіційній сторінці конгресмена Гоєра, який очолить делегацію.

"Лідер (демократичної – ред.) більшості в Палаті представників Стені Гоєр очолить делегацію Конгресу до Данії, України, Угорщини й Люксембургу, щоб підтвердити важливість альянсу НАТО й потужну підтримку Сполучених Штатів демократії в Європі", - зауважується в повідомленні.

Як заявив у цьому зв'язку сам глава делегації, візити до чотирьох країн мають на меті "дати чіткий сигнал нашим союзникам", що Сполучені Штати віддані НАТО й принципу спільної оборони на тлі агресивної поведінки РФ.

"Ми повинні серйозно сприймати погрози демократії зсередини і ззовні. Ми не дозволимо російській агресії залишатися без відповіді, і ми всі повинні працювати разом, щоби зміцнити наші основні демократичні інститути", - заявив Гойєр.

Під час перебування в Києві члени Конгресу США планують зустрітися з Президентом України Володимиром Зеленським. Крім того, відбудеться зустріч з активістами в антикорупційній сфері й представниками неурядових організацій "для обговорення зусиль щодо зміцнення демократії в Україні". Делегація також поспілкується з генеральним директором "Нафтогазу" Андрієм Коболєвим по "критично важливих питаннях енергетичної безпеки".

Читайте також: Комітет Конгресу США схвалив санкції проти Північного потоку-2

Крім того, американські законодавці вшанують пам'ять жертв Бабиного Яру та покладуть вінок на Майдані в пам'ять про загиблих протестувальників.

До складу делегації Конгресу США ввійдуть також конгресмени Том Коул, Стів Коен, Гаррет Грейвс і Вал Демінгс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-