Посол Точицький вітає погодження в ЄС

Посол Точицький вітає погодження в ЄС "кримських" санкцій проти Росії

Укрінформ
Представник України при ЄС Микола Точицький вітає рішення послів країн-членів Євросоюзу погодити продовження на рік санкцій проти Росії за анексію Криму.

Відповідне повідомлення оприлюднено на сторінці Представництва України при ЄС у Facebook.

"Вітаю погодження постпредами країн ЄС рішення про продовження «кримських санкцій» та сподіваюсь на його швидке затвердження Радою ЄС", - написав Точицький.

Він також закликав ЄС посилити тиск на Росію у відповідь на нові репресії проти кримських татар і указ керівництва РФ про «паспортизацію» українців Криму.

Читайте також: Посли Євросоюзу погодили продовження “кримських санкцій” проти РФ — журналіст

Як повідомлялося, посли країн-членів Євросоюзу 12 червня погодили рішення про продовження на рік санкцій проти Росії через анексію Криму. Очікується, що Рада ЄС 20 червня офіційно продовжить санкції проти Росії.

Європейський Союз у липні 2014 року запровадив економічні санкції проти Росії за анексію Криму та дії з дестабілізації ситуації на сході України. У вересні 2014 року ці санкції було посилено.

У березні 2015 року Європейська Рада пов’язала дію обмежувальних заходів із невиконанням Росією Мінських домовленостей. Відтоді щопівроку ЄС розглядає питання щодо продовження економічних санкцій проти РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-