Представник Зеленського у Раді не виключає двопалатного парламенту

Представник Зеленського у Раді не виключає двопалатного парламенту

Укрінформ
Представник Президента Володимира Зеленського у Верховній Раді Руслан Стефанчук заявив, що не виключає запровадження двопалатного парламенту в Україні.

Про це він сказав в інтерв'ю РБК-Україна.

Стефанчук зазначив, що змішана система виборів - велика біда українського парламенту.

"Велика біда українського парламенту — половинчастий підхід до його формування, тобто змішана система виборів. В Україні вона себе не виправдала... Цю проблему можна було вирішити шляхом введення двопалатного парламенту, і таке рішення було підтримано на референдумі 2000 року... Це один з можливих варіантів, який ми будемо розглядати. Ми не готові сьогодні ігнорувати думку громадян, висловлену в 2000 році", - заявив представник Зеленського у ВР.

При цьому Стефанчук зазначив, що переформатування парламенту не відбудеться найближчим часом.

"Будуть питання, які стосуються форми парламенту: одно- або двопалатний. Але я не кажу зараз про конкретну концепцію, про те, що це все буде зроблено найближчим часом. Але якщо ми виходимо з того, що ми з важливих питань повинні обов'язково враховувати думку народу, то ми не можемо нехтувати громадською думкою, яку вже колись було висловлено. Ми і не можемо ігнорувати те, який відсоток громадян тоді за це проголосував (введення двопалатного парламенту 2000 року підтримали 82,9% виборців - ред.). Тому в якості політико-правової підстави ми будемо враховувати і той референдум", - сказав він.

Читайте також: Зеленський жартував про високі тарифи, але нічого не обіцяв — Герус

Як повідомлялося, позачергові парламентські вибори в Україні призначено на 21 липня 2019 року.

Всеукраїнський референдум (опитування думки громадян України з приводу реформи системи державного управління) відбувся 16 квітня 2000 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-