Указ Зеленського щодо суддів ЄСПЛ кращий за попередній - Мін'юст

Указ Зеленського щодо суддів ЄСПЛ кращий за попередній - Мін'юст

Укрінформ
Указ Президента Володимира Зеленського № 356 щодо добору кандидатів для обрання суддею Європейського суду з прав людини від України встановлює більш прозору процедуру добору, ніж попередній від 4 квітня 2019 року.
Таку думку висловив у Facebook заступник міністра юстиції — уповноважений у справах Європейського суду з прав людини Іван Ліщина.

"Ну що ж. Маю визнати, що цей указ щодо оголошення конкурсу на суддю ЄСПЛ набагато чіткіший та встановлює більш прозору та таку, що відповідає вимогам Конвенції та приписам КМРЄ (Комітет міністрів Ради Європи — ред.) та ПАРЄ (Парламентської асамблеї Ради Європи - ред.), процедуру, ніж попередній від 4 квітня 2019 року", - написав Ліщина.

Читайте також: Зеленський розпорядився провести новий конкурс суддів ЄСПЛ від України

Як повідомляв Укрінформ, 26 квітня Окружний адміністративний суд міста Києва зупинив проведення конкурсу з обрання судді Європейського суду з прав людини від України. Суд, ухвалюючи це рішення, виходив з того, що відповідна процедура щодо проведення конкурсу не відповідає міжнародним стандартам. Зокрема, суд взяв до уваги, що визначені комісією строки для проведення конкурсу порушують рекомендації Парламентської асамблеї Ради Європи.

Президент Володимир Зеленський указом від 10 червня 2019 року № 356/2019 затвердив Положення про проведення конкурсу з добору кандидатів для обрання суддею Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) від України, а також утворив комісію для проведення конкурсу та затвердив її персональний склад.

Крім того, Зеленський постановив ліквідувати конкурсну комісію з добору кандидатів для обрання суддею ЄСПЛ від України, утворену указом Президента України від 4 квітня 2019 року № 100 "Про конкурс із добору кандидатів для обрання суддею Європейського суду з прав людини від України", та оголосити конкурс з добору кандидатів для обрання суддею ЄСПЛ від України.

В ЄСПЛ працюють 47 суддів – по одному від кожного члена Ради Європи. У квітні 2019 року сплив термін повноважень судді від України в Страсбурзі Ганни Юдківської.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-