Президент збирається на засідання КСУ -

Президент збирається на засідання КСУ - "це буде вперше за 28 років"

Відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський 11 червня візьме участь у засіданні Великої палати Конституційного суду, де розглядатиметься конституційність його указу про розпуск парламенту.

Про це він повідомив у своєму відеозверненні у Facebook.

"Завтра Конституційний суд розглядатиме питання розпуску парламенту і мене запросили на це засідання. Це буде вперше за двадцять вісім років історії незалежної України, коли Президент прийде на засідання Конституційного суду. Саме так буде, а не навпаки, коли хазяїн викликає своїх слуг, своїх суддів до себе в кабінет", - заявив Зеленський.

"Обов'язково буду. Ми впевнені в нашій юридичній позиції, але найголовніше - це моя позиція Президента, коли я розпускав парламент. Це був і є величезний запит українського народу", - додав Зеленський.

Читайте також: Вибори скасують, якщо указ про розпуск ВР визнають неконституційним до 21 липня — депутат

Як повідомлялося, 11 червня о 10 годині Велика палата КС розпочне розгляд справи щодо відповідності Конституції указу «Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради 8-го скликання та призначення позачергових виборів».

Справу слухатимуть у формі усного провадження. Крім того, відповідно до статті 75 Закону України «Про Конституційний суд України» Велика палата КС визнала конституційне провадження цієї справи невідкладним.

Президент Володимир Зеленський 20 травня під час інавгураційної промови оголосив про розпуск парламенту. 21 травня він підписав указ про дострокове припинення повноважень парламенту та призначення виборів на 21 липня. 23 травня указ набув чинності після опублікування в "Урядовому кур’єрі".

24 травня народні депутати від фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук та Ігор Алексєєв внесли до КСУ подання із 62 підписами народних депутатів про неконституційність указу Президента про дострокове припинення повноважень ВР. Вони попросили розглянути це подання упродовж місяця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-