США в ОБСЄ: Росія має розпустити так звані

США в ОБСЄ: Росія має розпустити так звані "ДНР" та "ЛНР"

Укрінформ
Для руху до миру на Донбасі Росія має вжити кроки із забезпечення стійкого припинення вогню, вивести свої війська та озброєння, а також розпустити так звані "ДНР" та "ЛНР".

Про це заявив тимчасовий повірений у справах США при ОБСЄ Гаррі Кеміан під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер у Відні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Минулого тижня на Постійній раді голова Спеціальної моніторингової місії (СММ) Ертугрул Апакан виклав низку заходів з деескалації конфлікту та поліпшення гуманітарної ситуації на сході України. Посол Апакан закликав до стійкого припинення вогню, як це зазначено в Мінських угодах, що дозволить органам влади розпочати вирішення гуманітарних проблем у регіоні та відновити довіру. Лише після того, як Росія зробить цей крок, виведе важке озброєння і війська, ліквідує незаконні збройні угруповання і розпустить так звані "народні республіки", схід Україна зможе рухатися в напрямку миру і стабільності", - заявив він.

Американський дипломат підкреслив, що лише "після того, як Росія створить умови для забезпечення миру та стабільності, Україна зможе реалізувати інші політичні аспекти Мінських угод".

Читайте також: Зеркаль: Росія намагалася переконати суд ООН, що "Л/ДНР" - не терористи

Кеміан наголосив, що конфлікт на Донбасі, який триває вже шостий рік, став справжньою гуманітарною трагедією. "Вторгнення Росії, окупація та триваючі військові операції в Україні - це невдала стратегія, покликана стримати міжнародні амбіції України та її право на самовизначення. Росія відмовляється виконувати свої Мінські зобов'язання і замість цього намагається звинувачувати Україну і Захід у конфлікті, ініційованому самою Росією", - зазначив він.

Фото: society.at

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-