Посол України закликала ЄС посилити тиск на Росію для припинення агресії на Донбасі

Посол України закликала ЄС посилити тиск на Росію для припинення агресії на Донбасі

Укрінформ
Україна розраховує на посилення міжнародного тиску на Росію, яка за п'ять років не зробила жодного кроку для припинення агресії на Донбасі.

Про це заявила посол України в Угорщині Любов Непоп на конференції на тему "Агресія Росії проти України в контексті гібридної війни РФ проти Заходу", яка проводилася у Посольстві ФРН в Угорщині в рамках цьогорічного Українського місяця "Україна у фокусі", повідомляє прес-служба диппредставництва.

"Любов Непоп наголосила, що російська агресія проти України триває з 2014 року і Москва не здійснює кроків для її припинення. З учора загинули 3 українських військовослужбовці, 3 були поранені. Цього місяця Євросоюз має розглянути продовження санкцій проти Росії, і ми розраховуємо на подальший міжнародний тиск на РФ і його збільшення з тим, щоб відновити територіальну цілісність і мир в Україні", - сказала Непоп.

Як поінформували у посольстві, дипломат також привернула увагу до важливості питання звільнення українців, які перебувають у полоні, і наголосила на невиконанні Росією рішення Міжнародного трибуналу щодо звільнення захоплених у полон українських військових моряків і суден.

Читайте також: Україна vs Росія: Міжнародний суд ООН починає другий раунд слухань

Посол підкреслила, що Москва використовує проти України усі методи – політичний та економічний тиск, енергетичний шантаж, військові методи з тим, щоб примусити відмовитися від курсу на зміцнення демократії і руху до НАТО і ЄС.

"Водночас, усі ці методи також застосовуються і проти наших партнерів, щоб, підсилюючи їх масивною дезінформацією, зруйнувати євроатлантичну єдність і солідарність. Саме тому для протидії цій гібридній війні необхідно діяти разом", - закликала Непоп.

Український місяць "Україна у фокусі" проводиться спільно посольствами України, Канади, Нідерландів, ФРН та США в Угорщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-