Дуда запросив Зеленського 1 вересня до Польщі

Дуда запросив Зеленського 1 вересня до Польщі

Укрінформ
Президент Польщі Анджей Дуда запросив свого українського колегу Володимира Зеленського відвідати Польщу 1 вересня на урочистості щодо 80-річчя початку Другої світової.

Президент України прийняв запрошення відвідати Польщу, інформує канцелярія Президента Польщі.

“Я запевнив Президента України, що Польща незмінно підтримує проєвропейські та євроатлантичні амбіції України”, - заявив Дуда за підсумками розмови із Зеленським.

Він наголосив, що це питання є дуже важливим для Польщі, як і справа відновлення територіальної цілісності України.

Дуда повідомив, що розмова також стосувалася складних питань у двосторонніх відносинах, зокрема історичних проблем. Він підкреслив, що мости співпраці між обома країнами потрібно будувати “у дусі поєднання і хорошої співпраці”.

Президент Польщі запросив українського колегу відвідати Польщу з нагоди 80-ї річниці початку Другої світової війни і Зеленський прийняв це запрошення.

Читайте також: У Польщі очікують на Трампа 1 вересня

Перед зустріччю із Зеленським Дуда зустрівся з Генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом. На прес-конференції після цієї зустрічі Президент РП наголосив, що Польща є “вірним союзником України”, підтримувала і готова підтримувати Київ на всіх міжнародних форумах.

Як інформувалося, напередодні у Брюсселі відбулася перша зустріч президентів України і Польщі. Після її завершення Зеленський наголосив, що Україна і Польща розбудовують справжнє стратегічне партнерство, яке дозволяє разом творити історію успіху у двосторонніх відносинах, а також в інтересах усієї Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-