Україна vs Росія: суд ООН продовжить слухання 6 червня

Україна vs Росія: суд ООН продовжить слухання 6 червня

Укрінформ
6 та 7 червня міжнародний суд ООН заслухає додаткові аргументи та заперечення України і РФ у справі щодо порушення Росією Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.
Про це повідомляє кореспондент Укрінформу у Гаазі з посиланням на інформацію прес-служби суду.

“Основним завданням сьогодні було дати відповіді на заперечення російської сторони щодо наявності юрисдикції суду. Російська делегація буде виступати в четвер, тобто буде їхня реакція на нашу позицію, і Україна отримає право виступити зі своїми коментарями в п’ятницю. Ми відчуваємо себе впевнено і отримуємо ще можливість в п'ятницю дати додаткові аргументи, в залежності від того, яка буде лінія в росіян в четвер”, - так посол України в Королівстві Нідерланди Всеволод Ченцов, який є також заступником агента України у Міжнародному суді ООН, прокоментував Укрінформу подальший перебіг справи.

Читайте також: Росія не заперечувала у Гаазі фінансування “Л/ДНР”

Як повідомляв Укрінформ, у Гаазі протягом двох днів відбувалися слухання в Міжнародному суді ООН щодо попередніх заперечень Російської Федерації (юрисдикції) у справі про застосування та тлумачення Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації. Першого дня свої аргументи наводила Росія. Сьогодні виступали представники України. Завтра у судових слуханнях оголошена перерва. Сторони готуватимуться до другого раунду.

Якщо аргументи України переконають Міжнародний суд ООН, суд зможе перейти до розгляду справи по суті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-