Діалог з РФ має бути, але зміна формату переговорів не на часі — Вакарчук

Діалог з РФ має бути, але зміна формату переговорів не на часі — Вакарчук

Укрінформ
Україна має вести діалог з Російською Федерацією щодо миру, але робити це варто у рамках мінського та нормандського форматів, як і раніше.

Таку думку лідер політичної партії "Голос" Святослав Вакарчук висловив у понеділок в ефірі телеканалу ICTV, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Обмін позиціями (з РФ - ред.)- так, донесення переговорних позицій — так, телефонні розмови — так, але зміна офіційного переговорного формату — на сьогодні не на часі", - сказав Вакарчук.

Читайте також: Вакарчук запевняє, що члени його партії не будуть "піаністами" у Раді

На його переконання, нині українська сторона не може проігнорували ті зусилля, які докладають міжнародні партнери задля врегулювання ситуації на Донбасі у рамках нормандського формату.

"Розмови, обмін позиціями потрібні, тому що якщо ви не розмовляєте, якщо немає обміну позиціями, — це є тим, що не рухається з місця. Але переговори потрібно проводити у цивілізованому форматі", - додав лідер партії.

Читайте також: "Голос" не буде об'єднуватися з політичними брендами — Вакарчук

Водночас він закликав не вірити тим політиками, які перед виборами заявляють, що зможуть швидко закінчити цю війну, оскільки це не так просто зробити. Музикант підкреслив, що нині "ключі від миру" лежать у Кремлі, і якби там хотіли миру, то вже б давно все було врегульовано.

При цьому Вакарчук зазначив, що Україна обов'язково має відстоювати свої права та інтереси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-