Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Почати з РФ із «чистого аркуша»? А де на нім будуть Крим і Донбас, тисячі вбитих і поранених?

Почати з РФ із «чистого аркуша»? А де на нім будуть Крим і Донбас, тисячі вбитих і поранених?

Блоги
Укрінформ
Ті, хто агітує за «чистий аркуш», підігрують РФ і безпосередньо причетним до анексії Криму й окупації Донбасу

Погоджувальна. Розпочався кастинг на посаду майбутнього прем‘єра, й деякі політики в боротьбі за владу втрачають здоровий глузд. Лідерка однієї фракції почала цитувати і підтримувати спікерку Федеральних зборів РФ В.Матвієнко – «розпочати все з чистого листа». Прийшлося дати відсіч цим заявам.

Де на цьому «чистому листі» будуть Крим і Донбас, тисячі вбитих і поранених? Й чи варто як «авторитетну думку» цитувати в Українському парламенті діячку, безпосередньо причетну до анексії Криму й окупації Донбасу, виконавицю волі Путіна, яка входить в санкційні списки ЄС і США за закон про введення військ на територію України. Я цього не забула. А ви? Чи все так швидко забувається нашими політиками?

Ті, хто агітує за «чистий лист», підігрують РФ і безпосередньо причетним до анексії Криму й окупації Донбасу. РФ прагне нашими руками скасувати Мінські домовленості, бо до них прив’язані санкції проти РФ. Мінський процес, дійсно, знаходиться в глибокій стагнації, й це всі визнають. Але точно не через переговорну позицію України, а виключно через деструктивні дії Кремля.

Нагадала, що завдяки роботі гуманітарної підгрупи ТКГ нам вдалось звільнити близько 150 заручників, серед них: Володимир Жемчугов, Ігор Козловський, Микола Герасименко, Олександр Лазаренко та інші. Завдяки великій роботі СБУ спочатку війни вдалось знайти/звільнити понад 3000 осіб. Все це важко зрозуміти тим, хто раніше ніколи не цікавились цим та не займались цими питанням. 

Ми, попри перехід в опозицію до нового президента, завжди готові допомагати та співпрацювати із новою командою по питаннях звільнення незаконно утримуваних українців. Й хотілося б від нової влади більш активної публічної позиції, в тому числі – щодо невиконання РФ рішення Міжнародного трибуналу ООН по морському праву з вимогою негайно звільнити 24 українських моряків і три кораблі. Під час червневої сесії ПАРЄ ми звернемо особливу увагу колег з Асамблеї на це.

Закликала В.Зеленського терміново звернутись до Президента РФ щодо виконання рішення Міжнародного трибуналу ООН.

Й під час першого закордонного візиту В.Зеленського до ЄС, закликала поставити питання тиску на РФ щодо звільнення заручників, політв’язнів Кремля та військовополонених як пріоритетні.

Ірина Геращенко
FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-