Данилюк розповів про деталі засідання РНБО

Данилюк розповів про деталі засідання РНБО

Укрінформ
Під час наради членів РНБО вдалося вирішити деякі нагальні питання, зокрема виплати зарплатних боргів шахтарям держаних підприємств та відновлення водопостачання на Донбасі.

Про це у Facebook написав секретар РНБО Олександр Данилюк.

"Вчора відбулася продуктивна нарада Президента з членами РНБО та з керівниками енергетичної галузі. Виявили декілька системних проблем у сфері енергетики, які можуть створити загрозу національній безпеці. Під час обговорення вдалося вирішити деякі нагальні питання", - написав Данилюк.

Зокрема, за його словами, у стислі терміни буде виплачена заборгованість із заробітної плати гірникам державних шахт. Водночас, наголосив Данилюк, уряд має запровадити ефективний механізм оздоровлення ситуації у цій галузі, насамперед – посилення безпеки шахтарів.

"Також з ініціативи Президента України буде вирішене питання придбання житла для родини гірника, який загинув на шахті «Лісова». У нього залишилося троє дітей", - додав він.

За словами Данилюка, щодо критичної ситуації з функціонуванням підприємства «Вода Донбасу» - уряд її владнає якнайшвидше. "Це – відновлення водопостачання для понад 100 тисяч наших громадян. РНБО долучиться у разі необхідності", - запевнив він.

Читайте також: РНБО дала уряду два тижні для розв'язання проблем в енергетиці

Також за словами Данилюка, на нараді оцінили можливі наслідки запровадження другого етапу повномасштабного ринку електричної енергії, яке має відбутися 1 липня цього року, та доцільність його відтермінування.

"Прем’єр-міністр України запевнив, що у уряду є рішення, яке дозволить уникнути збільшення тарифів на електроенергію, – незалежно від дати запровадження", - зазначив Данилюк.

Він заявив, що вважає цю нараду "прикладом конструктивної взаємодії різних державних органів та структур".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-