Держава у смартфоні існує вже п'ять років — Кубів

Держава у смартфоні існує вже п'ять років — Кубів

Укрінформ
Ініційований Президентом Володимиром Зеленським проект "держава у смартфоні" Міністерство економічного розвитку і торгівлі розвиває уже протягом 5 років.

Про це під час Години запитань до уряду у Верховній Раді сказав перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Великим досягненням уряду є розбудова цифрової економіки. Те, що Президент називає "державою у смартфоні", ми уже створили. Завдяки Мінекономрозвитку та консолідованій роботі міністерств звіти про державні закупівлі, приватизацію, про технічну допомогу, державні підприємства - це у кожного громадянина у смартфоні. Ви можете купувати у держави, продавати їй та контролювати її, не виходячи з дому", - підкреслив Кубів.

За його словами, за 3 роки кількість компаній, які продають щось державі, зросла більш ніж удвічі.

"Водночас конкуренція дозволяє заощаджувати державні кошти. Тільки Укренерго у 2018 році заощадило завдяки РroZorro 190 млн грн", - відзначив перший віце-прем'єр-міністр.

Він також нагадав про успішний запуск малої приватизації, яка за 9 місяців принесла державі понад 1 млрд грн.

"Якщо у 2015 році Фонд державного майна продав 109 об’єктів колишніх груп А, Д і Ж на 45 млн грн, то у 2018 році таких було 404, і не дуже привабливих", - наголосив перший віце-прем'єр.

Він розповів, що адміністративні послуги вже також доступні у смартфоні.

Читайте також: Зеленський пояснив головний меседж свого виступу на iForum

"На сайті Урядового порталу можна отримати 125 публічних послуг у повністю електронізованому вигляді. До речі, шановні депутати, ви також можете приєднатися до створення "держави у смартфоні". Законопроект №10134 – законопроект про «Є-малятко». Ця програма дає батькам можливість отримати в електронному вигляді 10 послуг, пов’язаних із народженням дитини, за принципом «єдиного вікна» безпосередньо в пологовому будинку", - підсумував Кубів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-