Суд не дав ГПУ доступ до телефону журналістки Бердинських

Суд не дав ГПУ доступ до телефону журналістки Бердинських

Укрінформ
Печерський районний суд Києва відмовив у задоволенні клопотання Генеральної прокуратури України про доступ до телефонних даних журналістки видання "Новое время" Христини Бердинських за 1,5 року.

Про це у четвер вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

"Печерський суд відмовив у задоволенні клопотання ГПУ про доступ до даних з мого телефону за 1,5 року. Рішення остаточне i не може бути оскаржене. 9 місяців боротьби нарешті закінчилися перемогою!" - зазначила вона.

Журналістка додала, що "слідчий ГПУ навіть не з'явився на судове засідання". "Сподіваюся йому, як i генпрокурору Юрію Луценку соромно, бо вони так i не відкликали цього безглуздого клопотання!" - зазначила Бердинських.

Як повідомляє "Детектор медіа", 6 травня у Печерському районному суді міста Києва мав відбутися розгляд клопотання Генеральної прокуратури України про доступ до телефонних даних журналістки "Новое время" Христини Бердинських. Однак судове засідання не відбулося нібито через відсутність вільних залів для його проведення. Наступне засідання призначили на 30 травня.

Печерський районний суд Києва 27 серпня 2018 року надав доступ Генеральній прокуратурі України до телефонних переговорів журналістки програми "Схеми" (проект "Радіо Свобода") Наталії Седлецької за період з 19 липня 2016 по 16 листопада 2017 років у справі про можливе розголошення державної таємниці та даних досудового розслідування директором Національного антикорупційного бюро України Артемом Ситником. Зараз скаргу Седлецької розглядає ЄСПЛ.

5 вересня стало відомо, що крім Седлецької ГПУ отримала доступ до даних телефонних переговорів і Бердинських у цій же справі.

Читайте також: ЄСПЛ продовжив заборону на доступ до телефону Седлецької

20 вересня суд не зміг розглянути скаргу журналістки на ухвалу Печерського суду про доступ ГПУ до даних з її телефону. Як з’ясувалося під час засідання, матеріали судового провадження з Печерського райсуду не надійшли до Апеляційного суду. Крім того, на засідання не з'явилася сторона обвинувачення. 26 вересня Апеляційний суд міста Києва направив на повторний розгляд до Печерського районного суду міста Києва клопотання ГПУ.

12 листопада суд переніс засідання на грудень. 20 грудня Печерський районний суд Києва знов відклав на невизначений термін розгляд клопотання Генеральної прокуратури України. Згодом засідання призначили на 14 лютого, однак і його перенесли.

Фото: facebook.com/kristina.berdinskikh

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-