Омелян каже, що хотів написати заяву про відставку ще 22 квітня

Омелян каже, що хотів написати заяву про відставку ще 22 квітня

Укрінформ
Міністр інфраструктури Володимир Омелян хотів написати заяву про відставку одразу після проведення другого туру президентських виборів.

Про це він сказав у вечірньому ефірі телеканалу "Прямий", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Відверто кажучи, у мене було особисто велике бажання вже 22 квітня, після результатів виборів, оголосити про власну відставку, але Кабінет міністрів — це має бути колегіальне рішення. І я щиро зрадів рішенню Володимира Гройсмана, коли він підійшов до цього 20 травня, після інаугурації президента. Я вважаю, що є бажання громадян, 73% з яких вирішили, що хочуть рухатися в іншому напрямку", - сказав Омелян.

Урядовець зазначив, що поки що з жодною партією не веде переговорів щодо участі у парламентських виборах, але буде готовий приєднатись до тієї політичної сили, яка відповідатиме його особистим принципам.

Як повідомляв Укрінформ, 20 травня новообраний Президент України Володимир Зеленський склав присягу на вірність Україні та приступив до виконання обов'язків Президента України. Тоді ж він заявив про наміри розпустити ВР та закликав членів уряду піти у відставку. Увечері того ж дня Гройсман заявив про своє рішення піти з посади прем’єр-міністра. Свою заяву він передав на розгляд Верховної Ради 22 травня.

Читайте також: Гройсман сказав, як зміниться робота уряду після його відставки

У Конституції України визначено, що Кабінет міністрів складає повноваження перед Верховною Радою. Прем’єр-міністр та інші члени уряду мають право заявити парламенту про свою відставку. На основі написаної заяви ВР ухвалює відповідне рішення. Відставка прем’єр-міністра має наслідком відставку всього складу КМУ. У такому випадку ВР має сформувати новий склад уряду. Та поки він формується, Кабмін, відставку якого було прийнято, має продовжити виконувати свої повноваження до початку роботи новосформованого Кабінету міністрів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-