Данилюк назвав повернення громадянства Саакашвілі відновленням справедливості

Данилюк назвав повернення громадянства Саакашвілі відновленням справедливості

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський своїм рішенням повернути громадянство екс-президенту Грузії та колишньому голові Одеської ОДА Міхеїлу Саакашвілі "відновив справедливість".

Про це заявив під час брифінгу новопризначений секретар РНБО Олександр Данилюк, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Зараз важливо одне: був порушений закон. І те, як вчинили з Міхеїлом - це точно не було прикладом того, як має поводити себе Україна зі своїми громадянами. Тому цю справедливість було відновлено, а надалі це не питання "які плани у Володимира Зеленського". Він просто відновив справедливість, він відновив верховенство права в Україні конкретно в цьому питанні", - прокоментував Данилюк.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський повернув громадянство України Міхеїлу Саакашвілі шляхом внесення змін до указу екс-президента Петра Порошенка.

Читайте також: Саакашвілі вже купив квиток до України

26 липня 2017 року Петро Порошенко позбавив українського громадянства екс-президента Грузії та колишнього голову Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі.

1 листопада 2017 року Управління Державної міграційної служби в Київській області ухвалило рішення "Про відмову Саакашвілі в оформленні документів для вирішення питання про визнання особою, яка потребує додаткового захисту".

3 січня 2018 року Окружний адмінсуд Києва відмовив у задоволенні позову Саакашвілі щодо цього рішення Управління ДМС у Київській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-