Громадський люстраційний комітет подав позов проти призначення Богдана главою АП

Громадський люстраційний комітет подав позов проти призначення Богдана главою АП

Документ
Укрінформ
ГО "Громадський люстраційний комітет" подав позов до суду проти призначення Президентом Володимиром Зеленським Головою Адміністрації Президента Андрія Богдана.

Про це Громадський люстраційний комітет повідомив у Facebook.

"Сьогодні Громадський люстраційний комітет звернувся із позовом до Президента України Володимира Зеленського з вимогою скасувати Указ про призначення Богдана А.Й. главою АПУ", - йдеться у повідомленні.

Також зауважують, що Богдан "обіймав люстраційну посаду Урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики у період з 25.02.2010 по 22.02.2014, а також за час Революції Гідності та не звільнився за власним бажанням з 22.11.2013 по 22.02.2014".

Громадський люстраційний комітет додає, що посада Глави Адміністрації Президента України передбачена п.5 ч.1 ст.2 Закону України "Про очищення влади", як посада, щодо якої здійснюються заходи з очищення влади (люстрації).

Позов має розглядати Касаційний Адміністративний суд у Складі Верховного Суду. Громадський люстраційний комітет чекає відкриття провадження у справі.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 21 травня призначив Андрія Богдана главою своєї Адміністрації.

Андрій Богдан - український юрист, працював урядовим уповноваженим з питань антикорупційної політики у Кабміні Миколи Азарова (2010–2014). Відомий як адвокат бізнесмена Ігоря Коломойського. Був юридичним радником Зеленського під час виборчої президентської кампанії.

Читайте також: Мін'юст може піти до суду, якщо АП не виконає закон про люстрацію

22 травня Голова Громадської ради з питань люстрації при Міністерстві юстиції України Тетяна Козаченко заявила, що вважає призначення Андрія Богдана главою Адміністрації Президента порушенням закону "Про очищення влади".

Раніше Богдан заявив, що під дію закону про люстрацію "потрапив несправедливо", оскільки, за його словами, посаду глави АП вивели з-під закону про люстрацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-