Народний фронт вніс до КСУ подання щодо розпуску Ради

Народний фронт вніс до КСУ подання щодо розпуску Ради

Документ
Укрінформ
Народні депутати від фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук та Ігор Алексєєв внесли до КС подання про неконституційність указу Президента про дострокове припинення повноважень Ради.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Юридична позиція щодо неконституційності акта Президента викладена в конституційному поданні. Сьогодні воно надійшло до Конституційного Суду. 62 народні депутати підписалися під цим поданням. Ми очікуємо, що суд невідкладно за процедурою спочатку визначить суддю-доповідача, який буде готувати всі документи в рамках цієї справи, і далі вже суд буде розглядати цю справу по суті", - сказав Алексєєв журналістам біля будівлі КС.

Він висловив сподівання, що суд не зволікатиме з розглядом цієї справи: "Ми попросили суд розглянути це конституційне подання в межах місячного терміну".

У свою чергу перший заступник голови фракції НФ Андрій Тетерук наголосив: "Ми будемо стояти на захисті Конституції, прав і свобод кожного громадянина, використовуючи виключно правові механізми, які маємо як народні депутати. У зв'язку з цим ми сьогодні зробили відповідне звернення, у нас воно було перевірене і зареєстроване, і відсьогодні ми будемо очікувати справедливого, чесного, законного розгляду нашого звернення для того, щоб відновити принцип верховенства права в державі Україна" .

Депутат запевнив, що буде інформувати суспільство про перебіг справи, та пообіцяв у п'ятницю оприлюднити фотокопію подання з підписами 62 народних депутатів на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: АП пообіцяла опублікувати стенограму зустрічі Зеленського з лідерами фракцій — Геращенко

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 20 травня під час інавгураційної промови оголосив про розпуск парламенту. У вівторок, 21 травня, він підписав указ про дострокове припинення повноважень парламенту та призначення виборів на 21 липня. У четвер, 23 травня, указ набув чинності після опублікування в "Урядовому кур’єрі".

Вранці 23 травня координатор громадянського руху "Спільна справа" Олександр Данилюк заявив про оскарження у Верховному суді указу Президента про розпуск Ради.

Того самого дня до Верховного суду надійшла друга позовна заява про визнання протиправним та нечинним указу Президента про розпуск Верховної Ради. Заява подана фізичною особою.

А 24 травня до Касаційного адмінсуду у складі Верховного суду надійшла позовна заява щодо визнання протизаконними дій Президента України стосовно підпису указу про розпуск ВР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-