Україна претендує на $160 мільйонів коштів екс-прем'єра Лазаренка

Україна претендує на $160 мільйонів коштів екс-прем'єра Лазаренка

Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що Україна претендує на повернення у бюджет $160 млн із грошей екс-прем'єр-міністра України Павла Лазаренка, які той вивів з України.

Про це Луценко повідомив у інтерв'ю "Ліга.нет".

"Україна претендує на $160 млн, тобто на суму, яка, згідно з даними слідства, виведена з України", - сказав Луценко.

Він уточнив, що гроші знаходяться під арештом і України, і США. "Американські правоохоронці звернулися до нас із пропозицією зняти наш арешт під гарантії США повернення саме $160 млн в Україну. Ми погодилися. Але потім Лазаренко так і не пішов на угоду з американським слідством", - додав він.

Луценко зазначив, що "наскільки я розумію, тепер вони будуть добиватися повної конфіскації усіх $ 220 млн; хоч сам Лазаренко міг би розраховувати при угоді на значну суму".

На запитання про те, що Лазаренко вкрав гроші, і йому ще щось може залишитись, Луценко відповів, що Лазаренку запропонували угоду.

"Це все відбувалося у ході виборів в Україні. І це було чутливим. Можливо, тому він відкладав вирішення цього питання. І на цей момент немає остаточного рішення. Чи він остаточно відмовився від угоди чи ні, я точно не знаю", - уточнив генпрокурор.

Також Луценко зазначив, що для нього "принципово не те, скільки коштів залишиться чи не залишиться у нього, мені важливо, щоб усі $160 млн, які доведено були виведені з України, повернулися в Україну".

Читайте також: Луценко вважає, що медіахолдинг Курченка UMH підлягає конфіскації

"Американці нам дають гарантії - $160 млн, а решту розділимо, як вважаємо за потрібне. Ми кажемо: так. І готові зняти всі арешти під гарантії США про передачу частини коштів у бюджет України", - зазначив Луценко.

Водночас він зауважив, що тема Лазаренка не має нічого спільного з особистим юристом Трампа Рудольфом Джуліані.

"Це просто одна зі справ, в якій ми знаходимося в дуже тісній комунікації з американською системою. А от у справі $7 млрд (гроші виведені з України під час правління Януковича) у нас комунікація не відбувається. І до мого призначення, і після мого призначення. Ми неодноразово стукали у двері американської правоохоронної системи, аби спільно створити слідчу групу, відповіді поки що немає", - зазначив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-