Мін'юст може піти до суду, якщо АП не виконає закон про люстрацію

Мін'юст може піти до суду, якщо АП не виконає закон про люстрацію

Укрінформ
Міністерство юстиції направило лист до Адміністрації Президента із роз’ясненням закону “Про очищення влади” та з проханням надати інформацію про новопризначених керівників АП.
Про це повідомив заступник міністра юстиції Сергій Петухов на своїй сторінці у Facebook.

“Для перевірки правильності виконання закону запитуємо інформацію щодо новопризначених очільників Адміністрації Президента”, - написав Петухов.

Він наголосив, що “це абсолютно звичайна усталена практика Мін’юсту, в якій немає ані краплі політики”.

Читайте також: Закон про люстрацію застосовується до голови АП Богдана — Мін’юст

“Сьогодні направляю листа в Адміністрацію Президента України з роз’ясненням законодавства про очищення влади і його застосування щодо посади глави Адміністрації Президента”, - додав заступник міністра.

Зокрема, Петухов зазначив, що суб’єкт призначення відповідає за проведення люстраційної перевірки і у випадку виявлення факту застосування заборон, передбачених законом про люстрацію, має звільнити таку особу та надіслати це рішення Міністерству юстиції. Відповідно, зазначив він, Мін’юст вносить цю особу в люстраційний реєстр.

“У випадку невиконання вимог Закону “Про очищення влади” остаточне рішення має приймати суд і ми не виключаємо такого варіанту”, - пояснив Петухов.

На своїй сторінці він опублікував скріни листа, направленого до Адміністрації Президента із вказаними в ньому прізвищами 6 новопризначених осіб - Богдана, а також його заступників — Сергія Трофімова, Юрія Костюка, Кирила Тимошенка, Руслана Рябошапки та Вадима Пристайка.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський 21 травня призначив Андрія Богдана главою своєї Адміністрації.

Водночас у Мін’юсті заявили, що призначення Богдана є порушенням закону "Про очищення влади", оскільки він працював урядовим уповноваженим з питань антикорупційної політики у Кабміні Миколи Азарова (2010-2014) і не має права обіймати посаду глави АП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-