Призначення Богдана главою АП викликало

Призначення Богдана главою АП викликало "деякі запитання" у США – Гербст

Ексклюзив
Укрінформ
У Вашингтоні виникли "деякі запитання" у зв'язку з указом Президента України Володимира Зеленського про призначення на чолі його адміністрації Андрія Богдана, якого пов'язують з українським олігархом Ігорем Коломойським.

Втім висновки в США робитимуть по реальних кроках команди президента, розповів у короткому коментарі Укрінформу екс-посол США в Україні Джон Гербст.

"Призначення Андрія Богдана (на посаду глави Адміністрації Президента України – ред.) викликало деякі запитання. Але важливою річчю є політика, а також дії нового президента та його команди", - зауважив колишній високопоставлений американський дипломат.

Читайте також: Парубій подякував делегації США за підтримку України

Таким чином, він прокоментував інформацію, що з'явилася нещодавно в українських ЗМІ про те, що спецпредставник Держдепартаменту США Курт Волкер у розмові з Володимиром Зеленським наполегливо рекомендував не призначати Андрія Богдана на посаду глави АП.

Водночас, як повідомляв у середу Укрінформ, у Держдепі не стали коментувати цієї розмови. Натомість зауважили, що делегація США на інавгураційних заходах в Києві, до якої входив Курт Волкер, "провела дуже продуктивну дискусію з широкого кола питань з президентом Зеленським".

Читайте також: Держдеп не коментує "приватні дискусії" про кадрові призначення на Банковій

У зовнішньополітичному відомстві США дали зрозуміти, що підтримують продовження курсу України на проведення реформ, боротьбу з корупцією та верховенства права.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-