Парубій дав Зеленському дві поради у річницю народження Петлюри

Парубій дав Зеленському дві поради у річницю народження Петлюри

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій рекомендує Президентові Володимиру Зеленському вивчити уроки історії і не шукати шляхів капітуляції перед Росією.

Про це він сказав на позачерговому засіданні Верховної Ради України у контексті 140-ї річниці від дня народження головного отамана військ УНР Симона Петлюри та річниці вбивства провідника ОУН Євгена Коновальця, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ні Петлюра, ні Коновалець ніколи не пропонували українцям референдум про примирення з Росією. Ці люди боролися з Росією, воювали за Україну. Тому рекомендую Президентові України і його команді добре вивчити уроки історії і не шукати шляхи капітуляції перед Росією", - наголосив спікер.

Читайте також: Парубій підтримує ініціативу депутатів оскаржити розпуск Ради в КСУ

Він нагадав, що саме 22 травня 2014 року біля Волновахи російські військові цинічно розстріляли колону 51-ї окремої механізованої бригади - 18 українських бійців тоді загинули. "Не допустимо, щоб життя тисяч українців були віддані намарне", - закликав депутатів Парубій.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні глава Адміністрації Президента Андрій Богдан в ефірі одного з телеканалів заявив, що влада розглядає можливість винесення на всенародний референдум питання про укладення мирних домовленостей з РФ.

Раніше канцлер ФРН Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон телефоном обговорили з президентом РФ Володимиром Путіним можливість досягнення прогресу щодо Мінських угод з огляду на зміну президента в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-