Рішення Зеленського про розпуск Ради є політичним - Новинський

Рішення Зеленського про розпуск Ради є політичним - Новинський

Укрінформ
Парламентська фракція "Опозиційного блоку" підтримує проведення виборів до Верховної Ради за пропорційною системою з відкритими списками.

Про це заявив голова фракції Вадим Новинський на позачерговому засіданні Верховної Ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Фракція "Опозиційного блоку" підтримує ідею проведення виборів до Верховної Ради за пропорційною партійною системою з відкритими списками", - сказав Новинський.

Водночас він наголосив, що фракція виступає категорично проти внесення змін до закону після старту виборчого процесу. За словами Новинського, це збігається з європейськими традиціями виборчого процесу і позицією Венеціанської комісії.

Голова фракції "Опоблоку" також зазначив, що рішення Президента Володимира Зеленського про дострокове припинення повноважень Верховної Ради є політичним і юридично не бездоганне, але відповідальність за нього лежить на главі держави.

Читайте також: "Батьківщина" підтримає виборчий законопроект Зеленського - Тимошенко

Як повідомлялося, 20 травня під час інавгураційної промови Президент Володимир Зеленський оголосив про розпуск Верховної Ради.

21 травня він звернувся до Голови Верховної Ради Андрія Парубія з проханням скликати 22 травня позачергове пленарне засідання ВР та включити до порядку денного розгляд питань стосовно внесення змін до законів "Про вибори народних депутатів України" та "Про публічні закупівлі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-