"Відродження" не буде голосувати за виборчий закон Зеленського

Укрінформ
Депутатська група "Відродження" не буде голосувати за зміни до закону "Про вибори народних депутатів України".

Про це сказав член депутатської групи "Відродження" Антон Яценко з трибуни парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Група "Відродження" не буде в цій авантюрі брати участь і підтримувати це, і закликаю всіх колег не голосувати за це", - сказав Яценко.

Він також зазначив, що за рік до виборів не можна змінювати виборче законодавство згідно з європейськими нормами, а також наголосив, що законопроект щодо змін до закону про вибори народних депутатів був поданий з порушенням регламенту. Також Яценко зазначив, що "Відродження" підтримує виборчу систему з відкритими виборчими списками.

Читайте також: Співпраця з МВФ залежить від виконання вимог Меморандуму, а не кадрових рішень - Герус

Як повідомляв Укрінформ, 21 травня Президент України Володимир Зеленський звернувся до Голови Верховної Ради України Андрія Парубія з проханням скликати позачергове пленарне засідання Верховної Ради України у середу, 22 травня, та включити до порядку денного розгляд питань стосовно внесення змін до законів України "Про вибори народних депутатів України" та "Про публічні закупівлі". Президент нагадав, що що ці питання були визначені під час консультацій Президента України з Головою Верховної Ради України, його заступниками та головами депутатських фракцій (депутатських груп) щодо дострокового припинення повноважень Верховної Ради восьмого скликання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-