Співпраця з МВФ залежить від виконання вимог Меморандуму, а не кадрових рішень - Герус

Співпраця з МВФ залежить від виконання вимог Меморандуму, а не кадрових рішень - Герус

Укрінформ
На співпрацю з МВФ впливають не кадрові рішення, а виконання Україною вимог Меморандуму, зокрема, щодо повернення кримінальної відповідальності за незаконне збагачення.

Про це заявив представник Президента у Кабінеті міністрів Андрій Герус під час спілкування з журналістами після засідання уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас співпраця з МВФ чітко регламентована - є Меморандум, є певні вимоги, які ми маємо виконувати, зокрема, повернення (кримінальної) відповідальності за незаконне збагачення, і це є ключове питання. МВФ практично ніколи не фокусується на окремих кадрових посадах, тому що, повірте мені, якби МВФ прив'язував свою співпрацю до окремих кадрів, то, мабуть, у нас було б дуже мало траншів. Я думаю, що це нереально, що МВФ саме через якісь кадрові рішення якось змінює свою позицію", - сказав Герус.

Водночас він зауважив, що, на його думку, МВФ, звичайно, хоче розуміти, з ким співпрацюватиме надалі, "хто буде урядом, а хто коаліцією", тому що горизонт співпраці більший, ніж місяць чи два.

"Тому, я думаю, що вони зараз будуть проводити якісь зустрічі і консультації, але через два місяці оновлюватимуть ситуацію за підсумками нових парламентських виборів і (формування) нового уряду", - спрогнозував Герус.

Він поінформував, що питаннями переговорів з МВФ від команди Президента Зеленського займається екс-міністр фінансів Олександр Данилюк.

"Він у цьому дуже компетентний і професійний, тому з цим напрямком усе спокійно", - переконаний представник Президента у Кабміні.

Читайте також: У МВФ спростували інформацію про припинення роботи місії в Україні

Відповідаючи на запитання журналістів, Герус поінформував, що на сьогоднішній день в МВФ немає ніяких нових вимог або претензій стосовно ціни на газ.

"Цей пункт, який був прописаний у Меморандумі, виконаний, і це не є перепоною для наступного траншу. Тому на сьогоднішній день це питання не є актуальним зі сторони МВФ", - резюмував він.

Як повідомляв Укрінформ, місія Міжнародного валютного фонду 21 травня в Україні розпочала свою роботу. Однак згодом у ЗМІ з'явились повідомлення про те, що місія МВФ, яка вчора розпочала роботу в Україні, скорочує графік роботи і не буде переглядати програму співпраці.

Однак, як повідомили Укрінформу в українському представництві МВФ, робота експертів Міжнародного валютного фонду продовжується в даний час за графіком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-