Рада сьогодні розгляне зміни до закону про вибори

Рада сьогодні розгляне зміни до закону про вибори

Укрінформ
Верховна Рада на позачерговому засіданні 22 травня розгляне зміни до законів “Про вибори народних депутатів України" та “"Про публічні закупівлі".

Про це ідеться в порядку денному засідання, опублікованому на сайті ВР.

Так, згідно з порядком денним, парламентарії розглянуть два президентських законопроекти “Про внесення змін до закону України "Про вибори народних депутатів України" та “Про внесення змін до закону України "Про публічні закупівлі".

Наразі на сайті Верховної Ради відсутні реєстраційні номери і тексти законопроектів. Вказані відповідальні за законопроекти. Так, Голова Комітету з питань правової політики та правосуддя Руслан Князевич є відповідальним за законопроект щодо виборів народних депутатів, а голова Комітету з питань економічної політики Андрій Іванчук — за проект закону щодо публічних закупівель.

Як повідомляв Укрінформ, 21 травня Президент України Володимир Зеленський звернувся до Голови Верховної Ради України Андрія Парубія з проханням скликати позачергове пленарне засідання Верховної Ради України у середу, 22 травня, та включити до порядку денного розгляд питань стосовно внесення змін до законів України "Про вибори народних депутатів України" та "Про публічні закупівлі". Президент нагадав, що що ці питання були визначені під час консультацій Президента України з Головою Верховної Ради України, його заступниками та головами депутатських фракцій (депутатських груп) щодо дострокового припинення повноважень Верховної Ради восьмого скликання.

Увечері 21 травня Голова Верховної Ради Андрій Парубій видав розпорядження "Про скликання позачергового пленарного засідання Верховної Ради України" 22 травня 2019 року о 12:00.

Читайте також: Тимошенко спростовує Богдана: Рада не зможе ухвалювати закони після розпуску

Глава Адміністрації Президента Андрій Богдан в ефірі телеканалу “112 Україна” ввечері 21 травня зазначив, що президентський законопроект про вибори буде внесений до ВР вранці 22 травня.

20 травня під час інавгураційної промови Зеленський оголосив про розпуск Верховної Ради.

21 травня Президент підписав указ "Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та призначення позачергових виборів"

У вівторок, 21 травня, він провів зустріч із керівництвом Верховної Ради та лідерами депутатських фракцій, під час якої, зокрема, запропонував внести зміни до закону про вибори народних депутатів, скасувавши мажоритарну систему і знизивши прохідний бар’єр із 5% до 3%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-