Онищенко хоче повернутися в Україну і йти на вибори

Онищенко хоче повернутися в Україну і йти на вибори

Укрінформ
Український депутат-втікач Олександр Онищенко заявив про готовність повернутися в Україну, щоб взяти участь у судовому процесі.

Про це він заявив в ефірі "112 Україна".

Про свою готовність і плани повернутися Онищенко повідомляв судовим органам і НАБУ. Він повідомляє, що вже завтра, 22 травня, відбудеться перше засідання суду, однак на ньому він не буде присутній. Нардеп планує приїхати на друге засідання.

"Ну, я думаю, завтра буде перше засідання суду і на друге засідання я вже приїду. Думаю, там, десять днів - два тижні", - сказав Олександр Онищенко.

Читайте також: Стала відома дата першого судового засідання у справі Онищенка

Також він заявив, що розглядає варіант участі в парламентських виборах, але не повідомив, з якою політичною силою.

Нагадаємо: Онищенко втік з України та знаходиться в розшуку, хоча Інтерпол відмовився оголошувати його у міжнародний розшук.

Згідно зі звинуваченнями, він створив злочинну організацію, учасники якої в період з січня 2013 року по червень 2016 року незаконно заробили понад 1,6 млрд грн на реалізацію природного газу. В результаті таких дій ПАТ "Укргазвидобування" (100% акцій належать державної НАК "Нафтогаз України") було завдано збитків у сумі понад 740 млн грн.

Напередодні Державне бюро розслідувань за заявою Андрія Портнова, який повернувся в Україну після п'ятирічної еміграції, завело справу на колишнього президента Петра Порошенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-