В БПП

В БПП "Солідарність" прокоментували зміни до виборчого законодавства

Укрінформ
Пожежні зміни до виборчого законодавства вже після того, як оголошене рішення Президента про розпуск Верховної Ради, – це фікція, а не реформа виборчої системи.

У цьому переконані у БПП “Солідарність”, передає прес-служба політсили.

"Ініціатори швидкої корекції закону залишають незмінною ключову проблему – закритість партійних списків. Якою б не була система – змішаною, мажоритарною чи пропорційною – списки мають бути відкритими. Це і є реформа, все інше – її імітація або чистої води політична кон’юнктура, покликана не покращити законодавство, а підіграти інтересам окремих політичних сил", - йдеться у повідомленні БПП.

Читайте також: БПП "Солідарність" зробила заяву щодо позачергових виборів у Раду

Що ж до пропонованого зниження прохідного бар'єра до 3%, то це "створює ситуацію політичної безвідповідальності, і може бути шляхом до політичної дезінтеграції України, проведення до парламенту регіональних політичних проектів та «кишенькових» партій, які фінансуються олігархами".

"Партія «Блок Петра Порошенка «Солідарність» вважає, що Верховна Рада має найближчим часом зосередитись на ретельному розгляді у другому читанні Виборчого кодексу, знайти оптимальну модель відкритих списків. При цьому процес зміни виборчого законодавства має відбуватися відповідно до стандартів ОБСЄ, про що публічно заявила і ЦВК. Усталена міжнародна практика у демократичних країнах не передбачає зміну виборчого законодавства пізніше ніж за рік до проведення відповідних виборів", - наголосили у політсилі.

Читайте також: ОБСЄ не рекомендує змінювати закони за рік до виборів - Геращенко

Там також зазначили, що  оголошення позачергових виборів має відбуватися виключно у правовому полі – відповідно до Конституції України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-