У БПП вважають, що намір Зеленського розпустити Раду порушує Конституцію

У БПП вважають, що намір Зеленського розпустити Раду порушує Конституцію

Укрінформ
У депутатській фракції "Блок Петра Порошенка" вважають, що з юридичної точки зору у намірі Президента України Володимира Зеленського достроково припинити повноваження парламенту та оголосити дочасні вибори є порушення Конституції.

Про це журналістам після консультацій глави держави з керівниками парламентських фракцій і груп заявив голова фракції БПП Артур Герасимов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Тільки що відбулися консультації з Президентом, який вступив у свої повноваження, лідерів фракцій, а також керівництва Ради. Там обговорювалися питання дострокового припинення повноважень і оголошення дострокових виборів до Верховної Ради. І хотів би сказати, що з точки зору нашої фракції, нашої політичної партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність" є два аспекти у цьому. Це політичний аспект. Як вчора і позавчора, я хотів би підтвердити, що "Блок Петра Порошенка "Солідарність" готовий до позачергових парламентських виборів і обов’язково буде брати в них участь. У тому, що стосується юридичного аспекту, то так, є порушення Конституції",- пояснив Герасимов.

При цьому політик нагадав, що в 2014 році Президент України Петро Порошенко, незважаючи на активну фазу воєнних дій, "зробив усе у чіткій відповідності до Конституції".

"7 червня була інавгурація Президента Порошенка, 24 липня "Свобода" і "Удар" оголосили про свій вихід із коаліції, почалися консультації щодо створення нової коаліції, вона не була створена протягом відведеного законом часу, тому 24 серпня відбулися консультації Президента Петра Порошенка з Головою Верховної Ради і лідерами фракцій – і тільки 27 серпня було видано Указ про припинення повноважень Верховної Ради VII скликання та оголошення дострокових виборів",- уточнив Герасимов.

Він підкреслив, що "тоді це відбулося у чіткій відповідності до Конституції, а зараз - ні".

Читайте також: Дострокові вибори Ради: дві можливі дати - 21 та 28 липня

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський під час інавгураційної промови 20 травня оголосив про розпуск Верховної Ради.

Пізніше глава держави призначив на 21 травня на 10.00 зустріч із керівництвом Верховної Ради та лідерами депутатських фракцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-