Цьогоріч Порошенко заробив 16 мільйонів

Цьогоріч Порошенко заробив 16 мільйонів

Декларація
Укрінформ
Колишній Президент України Петро Порошенко подав декларацію у зв’язку зі звільненням з посади за період з 1 січня по 20 травня 2019 року.
Відповідний документ опубліковано у Єдиному державному реєстрі декларацій.

За цей період Порошенко отримав доходи у розмірі приблизно 16 млн гривень.

Зокрема, 1 млн 752 тис. 392 гривень компенсації за завдану моральну шкоду Порошенко отримав від корпорації Бі-Бі-Сі.

Зарплата Президента була нарахована у розмірі 128 545 гривень.

Майже 9,5 млн грн склали проценти від депозиту в Міжнародному інвестиційному банку. Також Порошенко отримав погашення за придбаними ним минулого року облігаціями державної позики.

Як повідомили Укрінформу в прес-службі Порошенка, компенсацію від Бі-Бі-Сі, рішення про виплату якої ухвалив Високий суд справедливості, м. Лондон, екс-президент планує направити на благодійність.

Крім того, як додали в прес-службі, уся зарплата Порошенка спрямовується на благодійність ще з часів, коли він став народним депутатом.

Читайте також: ДБР почало досудове розслідування за заявою Портнова щодо Порошенка

Водночас головною статтею видатків у період з 1 січня по 20 травня 2019 року стали перерахування у виборчий фонд кандидата у президенти Порошенка. “Фінансування передвиборчої кампанії Петра Порошенка було здійснено за власні кошти кандидата, що є прикладом абсолютно прозорого та чесного фінансування витрат на вибори”, - підкреслили в прес-службі.

Також у прес-службі нагадали, що згідно із нещодавно оприлюдненими даними міжнародного світового агентства Bloomberg, за час президентства Порошенко втратив статус мільярдера, який мав до обрання. Відповідно до індексу Bloomberg Billionaires, чистий капітал Порошенка знизився за цей час майже на 40%.

Як повідомлялося, 20 травня відбулася церемонія інавгурації новообраного Президента України Володимира Зеленського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-