Климпуш-Цинцадзе не поділяє рішення Гройсмана про відставку

Климпуш-Цинцадзе не поділяє рішення Гройсмана про відставку

Укрінформ
Віце-прем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе не поділяє емоційного рішення прем'єра Володимира Гройсмана про відставку і вважає необхідною спадковість політики щодо ЄС і НАТО.
Про це вона повідомила у Facebook.

"Вчорашній день розпочав новий відлік політичного процесу. Емоційне рішення Прем'єр-міністра подавати у відставку не поділяю. Якщо рухаємося до Європи, то все ж повинна бути цивілізована передача влади, а відповідно - передача напрацювань і політик. Саме так і написано в нашому законодавстві", - написала Климпуш-Цинцадзе.

Вона зазначила, що хоче забезпечити спадковість та послідовність європейської та євроатлантичної політики нової України.

"Як на мене, це важливо в перехідний період, та ще і в країні, яка воює за свою незалежність та територіальну цілісність. А тому - продовжуємо активно працювати", - акцентувала віце-прем'єр.

Як повідомляв Укрінформ, 20 травня новообраний Президент України Володимир Зеленський склав присягу на вірність Україні та приступив до виконання обов'язків глави держави. У своїй промові він закликав урядовців написати заяви про відставку та оголосив намір розпустити парламент.

Читайте також: Без України немає впевненого майбутнього Європи – Климпуш-Цинцадзе

Ближче до вечора Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман таки написав заяву про відставку.

Крім того, зранку голова Служби безпеки України Василь Грицак та міністр оборони Степан Полторак написали аналогічні заяви, а минулої п'ятниці у відставку подали міністр закордонних справ Павло Клімкін та секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-