Прокуратура оскаржила зняття судимості з Лозінського

Прокуратура оскаржила зняття судимості з Лозінського

Укрінформ
Прокуратура оскаржила в Київському апеляційному суді ухвалу Дніпровського райсуду щодо дострокового зняття судимості з колишнього нардепа Віктора Лозінського.

Про це повідомляється на сайті столичної прокуратури.

"Київська місцева прокуратура №4 оскаржила в Київському апеляційному суді ухвалу Дніпровського райсуду щодо дострокового зняття судимості з колишнього депутата Верховної Ради В.Лозінського, засудженого у 2013 році до 10 років позбавлення волі", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час засідання суду не була належним чином перевірена інформація про те, як вказана особа довела своє виправлення.

Клопотання сторони захисту не містило характеристик з місця проживання, роботи або з органів, що здійснюють нагляд за особою, яка має судимість, щодо його поведінки і реального виправлення. Також не було надано даних про відшкодування заподіяної злочином шкоди і документів про поведінку засудженого під час умовно-дострокового звільнення, зокрема про вчинення або невчинення нових кримінальних злочинів.

Вказані обставини взагалі не були розглянуті та досліджені в судовому засіданні, зазначають у прокуратурі.

Читайте також: З екс-депутата Лозінського зняли судимість

Як повідомлялося, відповідно ухвали Дніпровського райсуду столиці від 6 травня 2019 року, з колишнього народного депутата Віктора Лозінського було знято судимість.

Як зазначається у матеріалах суду, з дня, коли Лозінського достроково звільнили від відбування покарання, минули понад три роки - тобто, більше, як половина строку погашення судимості за вчинення тяжкого злочину, до якого відноситься найтяжчий зі вчинених ним злочинів. "Дані, що строк погашення судимості переривався, відсутні", - йдеться в ухвалі суду.

Лозінський просив зняти з нього судимість, звернувшись до суду з відповідною заявою. У ній екс-нардеп, зокрема, зазначив, що хоч Законом України «Про Національне антикорупційне бюро України» № 1698-VІІ були внесені зміни до ст. 91 КК України щодо заборони зняття судимостей до закінчення визначених ст.89 КК України строків у випадках засудження за умисні тяжкі, особливо тяжкі та корупційні злочини, проте він має право на дострокове зняття судимості, оскільки положення ч. 2 ст. 91 КК України, які погіршують його становище, на нього не поширюються, оскільки не мають зворотної дії у часі.

У червні 2009 року колишній народний депутат від БЮТ Віктор Лозінський вбив жителя Кіровоградщини Валерія Олійника на полюванні, завдавши йому численних тяжких травм за те, що чоловік зайшов у його угіддя.

У квітні 2011 року Дніпровський районний суд Києва засудив Лозінського до 15 років в'язниці, визнавши винним у вбивстві Олійника. Проте пізніше вирок пом'якшили. Спочатку Апеляційний суд Києва виключив зі справи епізод, в якому депутат добивав жертву автомобілем, і скоротив йому термін на рік, залишивши 14 років. Згодом Вищий спеціалізований суд перекваліфікував обвинувачення Лозінському зі статті умисне вбивство на заподіяння тяжких тілесних ушкоджень. У підсумку термін екс-депутатові скоротили до 10 років.

25 лютого 2016 року Бориспільський районний суд Київської області вирішив застосувати умовно-дострокове звільнення до Лозінського.

7 квітня 2016 року Лозінський вийшов із в'язниці за "законом Савченко".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-