У Меркель поки не коментують перші заяви Зеленського

У Меркель поки не коментують перші заяви Зеленського

Укрінформ
У Берліні поки не коментують заяву приведеного до присяги Президента України Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради.

Про це сказала представник федерального уряду Мартіна Фітц на брифінгу в Берліні в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми прийняли цю ранкову заяву до відома. На даний момент ми поки не можемо коментувати це дуже свіже внутрішньополітичне рішення України", - сказала Фітц.

Вона також нагадала, що канцлер ФРН Ангела Меркель одразу після обрання привітала Володимира Зеленського, зазначивши, що він отримав "сильний мандат" у ході демократичного голосування, і пообіцяла подальшу підтримку Німеччиною України на шляху реформ. А також запевнила, що в питанні суверенітету і територіальної цілісності ФРН стоїть на боці України. Канцлер висловила надію на досягнення прогресу в рамках роботи "Нормандського формату". Відносини між ФРН і Україною вона назвала міцними і тісними.

Читайте також: Меркель розраховує незабаром зустрітися з Зеленським

Після 23 квітня телефонних дзвінків між політиками двох країн не було.

Що стосується візиту нового українського президента до Берліна, то він відбудеться, і Меркель чекає зустрічі й особистого знайомства з Володимиром Зеленським. Конкретний термін такого візиту, втім, поки не визначено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-