Путін поки не планує вітати Зеленського

Путін поки не планує вітати Зеленського

Укрінформ
Російський лідер Володимир Путін не планує вітати Володимира Зеленського після його інавгурації 20 травня на посаді Президента України.

Про це прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив журналістам у відповідь на питання, чи буде російський лідер вітати Зеленського з інавгурацією, повідомляє ТАСС.

"Президент Путін вітатиме Президента Зеленського з першими успіхами в справі врегулювання внутрішнього конфлікту на південному сході України, а також з першими успіхами у справі нормалізації російсько-українських відносин", - підкреслив він.

Пєсков не став конкретизувати, у чому можуть полягати ці "перші успіхи". "Але перші успіхи (у відновленні відносин Москви і Києва) будуть очевидні. Якщо вони будуть, ми з вами їх побачимо неозброєним оком", - стверджує він.

Пєсков додав, що Путін поки що не планує здійснювати контакти з Зеленським. "Ні, зараз на порядку денному жодних контактів немає", - сказав він, відповідаючи на запитання, чи плануються контакти у будь-якій формі між президентами РФ і України найближчим часом.

Читайте також: Інавгураційна промова Володимира Зеленського (повний текст)

Як повідомлялося, у понеділок Зеленський склав присягу у Верховній Раді і офіційно вступив на посаду Президента України. Виступаючи в парламенті, він заявив про розпуск Ради і запропонував піти у відставку Кабінету міністрів.

Раніше Кремль вже не раз відмовлявся вітати Зеленського з перемогою на виборах після офіційного оголошення результатів голосування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-