Порошенко: Україну зберегли,

Порошенко: Україну зберегли, "Новоросію" - поховали

Укрінформ
Серед багатьох позитивних моментів за останні 5 років є, зокрема, те, що Україна була збережена, а “Новоросія” - похована, а наайприкрішим - те, що не вдалося встановити мир і відновити територіальну цілісність України.

Про це йдеться у зверненні Президента Петра Порошенка, оприлюдненому на сайті глави держави.

“Країна не просто вижила. Вона сьогодні у кращому стані, ніж п’ять років тому, і про це свідчать основні статистичні показники”, - зазначив Порошенко.

За його словами, досягти цього вдалося лише спільними зусиллями, “завдяки підтримці активної частини суспільства і розумінню більшості”.

“Україну ми зберегли, «Новоросію» – поховали. Агресора, значно сильнішого за нас – зупинили. Створили армію, яка стала однією із найсильніших на континенті. Спираючись на міжнародну проукраїнську коаліцію, вона надійно тримає оборону на сході”, - перерахував позитивні моменти Порошенко.

Серед іншого він зазначив, що позитивним за останні 5 років було те, що “ми виграли дипломатичну битву за ратифікацію Угоди про асоціацію і переорієнтували економіку на Євросоюз; товарообіг між Україною та ЄС зріс більше ніж удвічі”.

“І взагалі ніколи ми не були настільки близькими з НАТО та Євросоюзом. В тому числі і завдяки безвізу, який діє з 11 червня 2017 року”, - додав Порошенко.

Він наголосив, що “паралельно з рухом до Європи ми зміцнювали і нашу українську ідентичність”. “Це і власна політика історичної пам’яті, і декомунізація. Це і Томос, який ми отримали на початку року. Це і закон про українську мову, щойно мною підписаний”, - уточнив Порошенко.

Читайте також: Порошенко про своє президентство: Час усе розставить по місцях

“Звичайно, є такі сфери, де успіхи куди скромніші. І навіть в короткій розмові на це варто звернути увагу, бо це чесна розмова. Найприкрішим для мене є те, що не вдалося встановити мир і відновити територіальну цілісність України. Із дуже великим запізненням розпочали відновлювати рівень життя після економічної кризи, спричиненої російською агресією”, - уточнив Порошенко.

Він також перепросив у всіх, чиїх сподівань не справдив; “для кого реформи виявилися особливо болісними; хто за ці роки, зустрівшись з неправдою, не знайшов справедливості”.

Порошенко також зауважив, що навіть якщо й вірити в те, що Президент може все, - він не може все одразу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-