Екс-голова КСУ пояснив слова: “Не приведу до присяги президента”

Екс-голова КСУ пояснив слова: “Не приведу до присяги президента”

Укрінформ
Звільнений з посади судді Конституційного суду екс-голова Станіслав Шевчук заявляє, що голова КС за законом може не привести до присяги обраного президента, але його фразу неправильно витлумачили.
Про це він сказав у інтерв'ю Українській правді.

“Що стосується "ніколи не приведу до присяги президента", то дійсно, за Конституцією приводить до присяги голова суду, але є ще стаття 166 Закону про регламент і відповідна постанова парламенту, де чітко зазначено, що голова суду перевіряє також обставини несумісності та інші обставини, які не дозволяють президенту посісти посаду”, - сказав Шевчук.

На уточнююче питання, чи має право голова КС не привести президента до присяги, він відповів: “так”. Але наполягає, що нічого такого вчиняти не збирався: “я діяв у межах Конституції й закону. Це обвинувачення надумане, - заявив Шевчук. - З боку політиків не було жодних заяв щодо моєї фрази. Всі зрозуміли адекватно, що виборці мають голосувати, ЦВК – рахувати, Верховна Рада – організовувати засідання, а голова суду – приводити до присяги.

Читайте також: Шевчук збирається оскаржувати своє звільнення

Мої ж колеги намагалися подати це так, ніби я не приводжу до присяги президента з якихось особистих мотивів. Це маячня”, - стверджує екс-голова КС.

Як повідомлялося, Станіслав Шевчук в інтерв'ю інтернет-виданню "Страна.ua", заявив, що не приведе до присяги президента, якщо вважатиме, що вибори були сфальсифіковані.

14 травня судді Конституційного Суду звільнили голову суду Станіслава Шевчука з посади судді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-