Гончаренко прогнозує

Гончаренко прогнозує "гарячу" сесію в ПАРЄ: Росія вимагатиме зняття санкцій

Укрінформ
Росія намагатиметься використати той момент, що в Україні приходить до влади президент, чиї можливості на міжнародній арені ще не зрозумілі, щоб повернутися до ПАРЄ без виконання будь-яких умов.

Про це народний депутат, заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Олексій Гончаренко заявив в кулуарах парламенту, коментуючи засідання Комітету міністрів Ради Європи, на якому, як очікується, проросійське лобі затвердить рішення, що може сприяти поверненню делегації РФ до Парламентської асамблеї Ради Європи без виконання зобов’язань перед організацією, повідомляє сайт БПП "Солідарність".

"У Гельсінкі відбудеться міністерське засідання Ради Європи. Йде реалізація сценарію по поверненню Росії без санкцій в Парламентську асамблею Ради Європи. Є рішення, яке прийняте щодо Гельсінкі, де голосували посли країн. Насправді, там нічого такого не сталося. Перед тим було рішення, яким закликають росіян брати участь у виборах Генсека Ради Європи, які мають відбутися в червні. Правда, в тому рішенні є інформація, що РФ має сплатити внески і виконувати резолюцію. Але вони користуються моментом, що в Україні йде сильний в міжнародній політиці Президент і приходить Президент, чиї можливості на міжнародній арені незрозумілі. І вони хочуть цим скористатися, щоб вирішити питання санкцій в Раді Європи", – пояснив Гончаренко.

Він зазначив, що українська делегація буде з цим боротися і не дозволить повернутися РФ в ПАРЄ. "Вже зараз можна сказати, що червнева сесія ПАРЄ буде надзвичайно гарячою", – підкреслив Гончаренко.

Читайте також: У Раді Європи дозволили Росії брати участь у виборах нового генсека

Як повідомляв Укрінформ, РФ у червні 2017 року вдалася до фінансового шантажу РЄ після накладання на її делегацію санкцій у ПАРЄ у відповідь на окупацію Криму та агресію проти України. Відтоді Росія не заявляє своїх делегатів на сесії Асамблеї.

Нині у Раді Європи діє потужне лобі, яке намагається повернути РФ до ПАРЄ попри несплату Москвою внесків до бюджету Ради Європи, порушення норм міжнародного права, продовження агресії проти України.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що скасування Радою Європи вимог до Росії щодо виконання нею своїх зобов'язань як країни-члена може дати Україні підстави заявляти про відмову від дотримання Мінських угод.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-