ОБСЄ має засудити

ОБСЄ має засудити "паспортизацію" окупованого Донбасу - Клімкін

Укрінформ
Міністр закордонних справ Павло Клімкін закликав Верховного комісара ОБСЄ у справах нацменшин Ламберто Дзанньєра використати його вплив для засудження "паспортизації" РФ мешканців окупованого Донбасу.
Про це повідомляє прес-служба МЗС за результатами зустрічі Клімкіна і Дзанньєра у Києві.

"Павло Клімкін наголосив на важливості уважного моніторингу з боку Верховного комісара ситуації з правами осіб, які належать до національних меншин, на тимчасово окупованих територіях України. Закликав максимально використати наявні у розпорядженні Верховного комісара інструменти у контексті засудження нещодавніх протиправних рішень Російської Федерації, спрямованих на спрощення процедури набуття російського громадянства для окремих категорій громадян України", - йдеться у повідомленні.

Як поінформували у прес-службі, Дзанньєр підкреслив значення ухваленого Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної», наголосивши на необхідності подальшої розробки нового закону, який би визначав порядок реалізації прав корінних народів і національних меншин України.

Читайте також: У Раді Європи дозволили Росії брати участь у виборах нового генсека

Клімкін та Дзанньєр обговорили питання подальшого розвитку співробітництва між Україною та ВКНМ у сфері захисту прав національних меншин відповідно до зобов’язань ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-