Рада вшанувала пам'ять жертв політичних репресій

Рада вшанувала пам'ять жертв політичних репресій

Укрінформ
У Верховній Раді вшанували пам'ять жертв політичних репресій.

Про це повідомляє прес-служба Апарату ВР.

"Голова Верховної Ради України Андрій Парубій оголосив хвилину мовчання для вшанування жертв сталінського режиму – кримських татар та жертв політичних репресій", - зазначається у повідомленні.

Відкриваючи ранкове пленарне засідання, Парубій повідомив, що у суботу та неділю Україна вшановуватиме дві трагічні дати історії нашого народу. "Дві пекучі рани залишені російським комуністичним колоніальним режимом... Не забудемо і не пробачимо! Ніколи! Прошу вшанувати пам’ять жертв депортації кримськотатарського народу і жертв політичних репресій хвилиною мовчання", - звернувся він до народних депутатів.

У суботу, 18 травня, виповнюється 75 років з дня злочинного наказу Сталіна про депортацію кримських татар з Криму. Фактично це був наказ про знищення, геноцид цілого народу. Лише в часи Незалежної України кримські татари змогли повернутися на свою Батьківщину.

Голова парламенту підкреслив, що зараз у Криму знову переслідують кримських татар і українців, російські окупанти п’ятий рік поспіль забороняють і блокують проведення жалобних мітингів кримських татар у Криму. "Дорогі співвітчизники, я переконаний, — ми звільнимо Крим, повернемо Вам мир і спокій і Ви назавжди повернетеся додому", - наголосив Парубій.

Він також закликав усіх українців 19 травня згадати жертв політичних репресій, а тим, хто виступає проти декомунізації, порадив поїхати цього дня до Биківнянського лісу біля Києва, "щоб на власні очі побачити кривавий "розстрільний полігон", на якому поховані тисячі жертв більшовицьких злочинів проти людства".

Читайте також: Парубій оголосив про припинення діяльності коаліції в Раді

Як повідомлялося, у залі засідань ВР сьогодні зареєструвалися 243 народних депутати. Засідання традиційно розпочалося з години запитань до уряду. Далі депутати продовжать розгляд законопроекту 6447 "Про внесення зміни до статті 26 Закону України "Про виконавче провадження" щодо звільнення органів місцевого самоврядування від сплати авансового внеску для проведення виконавчих дій". Після цього порядком денним передбачено розгляд законопроекту №4186 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення гарантій підвищення спортивної майстерності молоді". Крім того, депутати розглянуть проект постанови №5576 "Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про призначення у 2016 році іменних стипендій Верховної Ради України для найталановитіших молодих учених".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-