Комітет Палати представників США затвердив законопроект з підтримкою для України

Комітет Палати представників США затвердив законопроект з підтримкою для України

Укрінформ
Комітет з асигнувань Палати представників американського Конгресу затвердив проект закону, який передбачає $445,7 млн підтримки для України по лінії Державного департаменту США, USAID та інших структур.

Про це повідомило в четвер Посольство України в США на офіційній сторінці в мережі Facebook.

"Проект Закону щодо асигнувань Державного департаменту, закордонних операцій та суміжних програм на 2020 фінансовий рік визначає кошторис допомоги Україні по лінії Держдепу США, Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та причетних відомств у сумі $445,7 млн", - зауважили в Посольстві.

Визначена сума передбачає, в тому числі, допомогу Україні у сфері оборони в розмірі $115 млн за програмою “Міжнародне військове фінансування”.

Читайте також: Конгрес США почав процедуру затвердження бюджету-2020 із $250 млн для України

При цьому, як підкреслили в дипломатичному представництві, документ "забороняє виділення коштів американської допомоги на фінансування дій, пов’язаних з визнанням суверенітету Росії над Кримом чи будь-якою іншою територією України".

Водночас, Комітет рекомендував Держдепартаменту США та Агентству США з міжнародного розвитку продовжувати взаємодію з Україною в реалізації програм реабілітації та адаптації українських військових, у допомозі новоствореному Міністерству у справах ветеранів України, а також у подальшому розвитку боротьби з кібер-загрозами з боку РФ.

Читайте також: США наклали додаткові санкції на п’ятьох росіян у рамках “закону Магнітського”

Для набуття чинності законопроект має бути схвалений повним складом Палати представників, підтриманий Сенатом та підписаний Президентом США.

Як повідомляв Укрінформ, у середу Конгрес США розпочав процедуру затвердження оборонного бюджету, який передбачає $250 млн допомоги для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-