Порошенко узгодив продовження санкцій Євросоюзу проти РФ на півроку – Єлісєєв

Порошенко узгодив продовження санкцій Євросоюзу проти РФ на півроку – Єлісєєв

Укрінформ
Під час нещодавнього візиту в Брюссель президенту Петру Порошенку вдалося узгодити з європейськими партнерами продовження санкцій проти Росії ще на шість місяців.

Про це повідомив заступник глави Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв в ефірі телеканалу "Прямий" у четвер, 16 травня.

"Можу підтвердити — завдяки візиту президента до Брюсселя вдалося досягти принципової домовленості, що санкції в червні будуть продовжені. Це санкції ЄС щодо Росії на наступні півроку", - зазначив він, додавши, що саме рішення про продовження санкцій буде розглядатися в червні.

Читайте також: США наклали додаткові санкції на п’ятьох росіян у рамках “закону Магнітського”

Заступник глави АП підкреслив, що подальше продовження санкцій "ніхто не гарантує", і відповідальність за результат на цьому зовнішньополітичному напрямку будуть нести вже нове керівництво Міністерства закордонних справ, Адміністрація президента Володимира Зеленського і новий глава держави особисто.

"Далі це буде залежати від дипломатії та зовнішньої політики, дипломатичної майстерності і президента, і міністра", - додав Єлісєєв.

Читайте також: Уряд ввів дзеркальні заходи у відповідь на санкції РФ

Як повідомлялося, 16 травня Костянтин Єлісєєв подав заяву про відставку. В Адміністрації президента він керував зовнішньополітичним напрямком роботи. Міністр закордонних справ Павло Клімкін також пообіцяв подати заяву про відставку, коли Володимир Зеленський вступить на посаду президента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-