ГПУ завершила досудове розслідування щодо держзради екс-начальника Генштабу

ГПУ завершила досудове розслідування щодо держзради екс-начальника Генштабу

Укрінформ
Головна військова прокуратура завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом державної зради стосовно колишнього начальника Генерального штабу Збройних Сил України.

Про це у Facebook повідомив речник ГПУ Андрій Лисенко.

"Головною військовою прокуратурою спільно з СУ ГУ СБ України у м.Києві та Київській області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом державної зради стосовно колишнього начальника Генерального штабу Збройних Сил України за ч.2 ст.27, ч.1 ст.111 КК України", - написав Лисенко.

За його словами, підозрюваному та захисникам 16 травня було надано доступ до матеріалів досудового розслідування відповідно до вимог ст. 290 КПК України.

Читайте також: Суд на місяць взяв під варту екс-начальника Генштабу Заману

Як повідомлялося, вранці 25 лютого військова прокуратура спільно із СБУ затримала за держзраду колишнього керівника Генерального штабу Збройних сил України генерал-полковника Володимира Заману згідно з ч.1 ст.111 КК України, яка не передбачає альтернативи застави.

Замана обіймав посаду керівника Генерального Штабу Збройних сил України з лютого 2012 року до 19 лютого 2014 року. З 22 лютого по червень 2014 року був уповноваженим Верховної Ради з контролю за діяльністю Міністерства оборони України.

26 лютого суд на місяць взяв під варту екс-начальника Генштабу Заману.

Пізніше суд Киева продовжив Замані тримання під вартою до 21 квітня, потім - до 17 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-