Депутати відправили на “друге коло” законопроекти про реформу Ради

Депутати відправили на “друге коло” законопроекти про реформу Ради

Укрінформ
Верховна Рада відправила законопроекти щодо реформи парламенту на підготовку до повторного другого читання у Комітет з питань Регламенту та організації роботи ВР.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Голова ВР Андрій Парубій кілька разів ставив на голосування законопроект №6256 “Про внесення змін до законів України "Про комітети Верховної Ради України" та "Про центральні органи виконавчої влади", остаточна редакція якого мала би передбачати створення у парламенті нового скликання не більше 20 профільних комітетів, назви та предмети відання яких не повинні мати прив'язки до сфер діяльності міністерств. Зрештою, депутати підтримали тільки пропозицію відправити документ на повторне друге читання.

З огляду на відсутність потенціалу для ухвалення, що засвідчили результати рейтингового голосування, спікер запропонував так само відправити на повторне друге читання і законопроект №7550 “Про внесення змін до деяких законів України щодо розподілу посад у комітетах Верховної Ради України за принципом д'Ондта”. Ним передбачалося, що у Верховній Раді IX скликання обрання депутатів на посади голів комітетів, перших заступників, заступників, секретарів і членів комітетів має здійснюватися на основі пропозицій депутатських фракцій за принципом бельгійського математика Віктора д’Ондта, тобто пропорційно — на основі пропозицій депутатських фракцій залежно від їх кількісного складу.

Читайте також: Депутати взялися за друге читання реформи Верховної Ради

Як повідомляв Укрінформ, 5 квітня 2018 року Верховна Рада ухвалила за основу законопроекти, що стосуються реформування парламенту в контексті діяльності комітетів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-