Окружний адмінсуд відмовив у задоволенні позову щодо декларацій Демчини

Окружний адмінсуд відмовив у задоволенні позову щодо декларацій Демчини

Укрінформ
Окружний адміністративний суд Києва відмовив у задоволенні позову щодо оприлюднення декларацій першого заступника голови СБУ Павла Демчини.

Про це повідомляє прес-служба ОАСК.

"Окружний адміністративний суд міста Києва ухвалив рішення у справі за позовом ГО “Центр протидії корупції” до першого заступника голови Служби безпеки України Павла Демчини щодо неподання ним декларацій, а саме суд відмовив позивачу у задоволенні його позовних вимог", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що суд ухвалив таке рішення, зважаючи на те, що "Демчина діяв у межах чинного законодавства, зокрема, відповідно до положень порядку подання декларацій посадовими особами СБУ".

У суді нагадали, що позивач просив суд визнати бездіяльність Демчини щодо неподання ним декларацій протягом 2016-2018 років, а також зобов’язати його подати декларації за 2015, 2016, 2017, 2018 роки.

"Повний текст рішення буде виготовлений протягом десяти днів з дня ухвалення рішення",- додали у суді.

Як повідомлялося, у березні 2017 року САП внесла дані до ЄРДР за фактом можливого незаконного збагачення першого заступника голови СБУ Павла Демчини. Підставою для відкриття кримінального провадження стали матеріали журналістських розслідувань. Журналісти програми "Слідство. Інфо" повідомили, що цивільна дружина Демчини Ольга Волощук, від якої у нього троє дітей, є власницею елітних автомобілів і живе в розкішному заміському маєтку. Водночас у декларації посадовця за 2015 рік вказано, що він не має ні власної квартири, ні машини, ні заощаджень, а офіційно мешкає у відомчому гуртожитку СБУ.

Читайте також: КСУ завтра може скасувати закон про люстрацію - Ар'єв

Водночас начальник Управління взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю СБУ Олена Гітлянська на своїй сторінці у Facebook повідомила, що Демчина після виходу сюжету програми "Слідство. Інфо" звернувся у НАБУ із заявою з проханням зареєструвати щодо нього кримінальне провадження, у рамках якого перевірити опубліковані у ЗМІ матеріали. Посадовець вважає поширену щодо нього інформацію неправдивою.

Фото: apostrophe.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-