МЗС Чехії відреагувало на

МЗС Чехії відреагувало на "вояж" депутата в Донецьк: Він ганьбить країну

Укрінформ
Міністр закордонних справ Чеської Республіки Томаш Петршичек засудив візит до окупованого Донецька депутата від Комуністичної партії Чехії в Моравії Зденека Ондрачека.
Своє ставлення до вояжу міністр висловив у Twitter.

«Депутат Ондрачек ганьбить Чеську Республіку. Під час цього візиту він не представляв офіційно Чеську Республіку. Крім відео з цим «успіхом», я не знаю, якою була мета його поїздки», - написав Петршичек.

Читайте також: МЗС засудило “вояж” французьких політиків до окупованого Криму

Він підкріпив свій пост півторахвилинним відео, на якому «посланця Чехії», який прибув на авто з державною символікою, вітає ватажок «ДНР» Денис Пушилін. При цьому на церемонії звучить чеський гімн.

Сам Ондрачек назвав свій візит «приватною поїздкою» і відмовився давати коментарі з цього приводу.

Це питання стане темою обговорення в парламенті у Празі, повідомляє далі Петршичек. «Візит» Ондрачека (КСЧМ) на тимчасово окуповані території України стане предметом обговорення Комітету у закордонних справах парламенту», - написав глава МЗС.

Депутати критикують крок колеги. Так, голова фракції ТОР-09 Мирослав Калоусек заявив, що «це вже за крок від державної зради», і нагадав, що Ондрачек діє в прямому протиріччі з зовнішньою політикою держави і в інтересах іноземної держави.

Комуністи офіційно не входять до правлячої коаліції з ANO і соціал-демократів, але вона, за браком голосів, змушена спиратися на КСЧМ при прийнятті рішень.

Посол України в Чехії Євген Перебийніс у Twitter висловив подяку главі МЗС Чехії за засудження візиту. Він сподівається, що парламент Чехії також засудить поїздку Ондрачека.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-