Климпуш-Цинцадзе сподівається, що заяви окремих політиків не вплинуть на взаємини зі США

Климпуш-Цинцадзе сподівається, що заяви окремих політиків не вплинуть на взаємини зі США

Укрінформ
Україна ніколи не мала державної політики будь-якого втручання у вибори в США, тому політичні заяви щодо цього в обох країнах не мають впливати на її подальші взаємини зі Сполученими Штатами.

Про це заявила на брифінгу в Укрінформі у середу віце-прем`єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе у відповідь на запитання кореспондента агентства.

"Я сподіваюся, що у Сполучених Штатах, і це є така загальна позиція, є зрозумілим, що немає і не було підготовлено ніякої державної української політики щодо будь-якого втручання (у вибори 2016 року в США - ред.), і такого втручання з боку країни з якимись умислами взагалі не було. Тому я сподіваюсь, що політичні заяви окремих політиків і представників України не будуть мати реального впливу на наші подальші взаємини із Сполученими Штатами", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Вона зазначила, що Україна й надалі співпрацюватиме з представниками Демократичної і Республіканської партій, а збереження двопартійної підтримки є для нас це є ключовим завданням.

Читайте також: Джуліані: На Зеленського впливають люди, які виступали проти Трампа

Віце-прем'єр акцентувала, що і республіканці, і демократи в США продовжують підтримувати Україну в її боротьбі за відновлення територіальної цілісності і суверенітету.

"Наші колеги розглядають вже зараз проект бюджетної пропозиції, яка була подана урядовими структурами США, на 2020 рік, де на даний момент передбачено збільшення військової і гуманітарної допомоги Україні", - поінформувала Климпуш-Цинцадзе.

Як повідомлялося, Генпрокуратура розпочала розслідування можливого втручання українців у вибори президента США 2016 року на користь кандидата Гілларі Клінтон.

У березні в інтерв'ю американському виданню The Hill генпрокурор Юрій Луценко заявив, що ГПУ розслідує, чи навмисно НАБУ "злило" фінансові звіти під час президентської кампанії 2016 року в США про тодішнього главу кампанії Трампа Пола Манафорта.

Читайте також: Джуліані звинуватив Йованович у дезінформації влади України

Генпрокурор зазначив, що йдеться про дослідження наданих народним депутатом даних про те, що директор НАБУ Артем Ситник нібито намагався вплинути на перебіг президентських виборів у США 2016 року на користь Гілларі Клінтон. Зокрема, йдеться про оприлюднення фінансових звітів щодо співпраці тодішнього глави кампанії Дональда Трампа Пола Манафорта з Партією регіонів.

Водночас у НАБУ назвали абсурдною заяву Луценка про ймовірний вплив Бюро на президентські вибори у США.

Генпрокурор Юрій Луценко під час брифінгу 14 травня заявив, що Генеральна прокуратура викличе на допит народного депутата Сергія Лещенка, якому, ймовірно, буде вручена підозра про розголошення даних досудового слідства щодо так званої чорної каси Партії регіонів, яке призвело до втручання в американські вибори з української території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-