Рада розблокувала підписання закону про покарання за злочини в оборонці

Рада розблокувала підписання закону про покарання за злочини в оборонці

Оновлено
Укрінформ
ВР розблокувала підписання закону щодо відповідальності за порушення законодавства у військових закупівлях.

За відповідний проект постанови 1793-П "Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття Закону України "Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо встановлення відповідальності за порушення законодавства у сфері підтвердження відповідності, виготовлення, виробництва, реалізації, придбання продукції, робіт та послуг у військовій сфері" в цілому з урахуванням пропозицій Президента України" проголосувало лише 12 народних депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Рішення не прийняте. Постанова відхилена, що дозволяє підписати мені даний закон", - сказав Голова ВР Андрій Парубій.

Як повідомлялося, закон "Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо встановлення відповідальності за порушення законодавства у сфері підтвердження відповідності, виготовлення, виробництва, реалізації, придбання продукції, робіт та послуг у військовій сфері" з урахуванням пропозицій Президента України був ухвалений Верховною Радою у 2016 році.

Читайте також: Комітет рекомендує Раді розглянути проекти постанов щодо скасування "мовного" закону

Після цього був зареєстрований проект постанови секретаря Комітету ВР з питань національної безпеки й оборони Івана Вінника 1793-П про скасування рішення ВР щодо прийняття закону. Тож до розгляду цього проекту постанови закон не міг бути підписаний головою парламенту і Президентом і, відповідно, набути чинності.

Законом доповнюється Кримінальний кодекс України статтею, що встановлює кримінальну відповідальність за порушення законодавства у сфері підтвердження відповідності, виготовлення, виробництва, реалізації, придбання продукції, робіт та послуг у військовій сфері.

За ці дії передбачається покарання до 10 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-