Незадекларовані авто: НАЗК передало в суд протоколи на депутатів

Незадекларовані авто: НАЗК передало в суд протоколи на депутатів

Укрінформ
НАЗК подало до суду матеріали щодо неподання двома депутатами райради та працівником Рахункової палати інформації про суттєві зміни у майновому стані. Зокрема, придбання авто за понад 2,3 млн грн та 600 тис. грн, а також неповідомлення про зарплату у понад 92 тис. грн.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

“Національне агентство направило до суду адмінпротоколи стосовно 3-х суб’єктів декларування за неподання або несвоєчасне подання повідомлень про суттєві зміни у майновому стані, що виникли у зв’язку з придбанням автомобілів та отриманням доходу”, - інформує прес-служба.

Як зазначається, йдеться про протоколи стосовно депутатів Волноваської районної ради Донецької області Валерія Сарбаша, який не подав до Реєстру декларацій повідомлення про суттєві зміни у майновому стані після придбання автомобіля Mercedes-Benz V 250 D вартістю понад 2,3 млн грн, та Олександра Сарбаша, який не подав таке повідомлення після купівлі автомобіля Renault Captur вартістю майже 600 тис. гривень.

Крім того, порушила термін повідомлення Національного агентства про суттєві зміни у майновому стані заступник начальника управління стратегічного розвитку, аналітики та стандартів Рахункової палати Тетяна Шевченко, отримавши заробітну плату на суму 92,2 тис. гривень.

Читайте також: НАЗК внесло до реєстру корупціонерів майже півтори тисячі прізвищ

В НАЗК нагадали, що повідомлення про суттєві зміни у майновому стані подається суб’єктом декларування у разі отримання ним доходу, придбання майна на суму, яка перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня відповідного року, у 10-денний строк з моменту отримання такого доходу або придбання майна. Відповідальність за порушння цих вимог передбачена частиною другою статті 172-6 КУпАП у вигляді накладення штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Складення протоколу і направлення його до суду не означає визнання особи винною у вчиненні правопорушення, а є підставою для провадження у справі про адміністративне правопорушення у судовому порядку, наголошують в прес-службі відомства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-