Після внесення змін до Конституції політичний вплив на призначення суддів прибрали — Петренко

Після внесення змін до Конституції політичний вплив на призначення суддів прибрали — Петренко

Укрінформ
Міністр юстиції Павло Петренко наголосив, що після внесення змін до Конституції прибрано будь-який політичний вплив на процес добору та призначення суддів, адже добором, призначенням та оцінюванням суддів займаються ВРП та ВККС.

Про це він сказав у коментарі кореспонденту Укрінформ.

"У нас після змін до Конституції України будь-який політичний вплив на призначення судді або на кар'єрні зміни прибрані. У нас є спеціальні конституційні органи - це Вища рада правосуддя , яка є єдиним органом, який призначає, звільняє, переводить суддів, і Вища кваліфікаційна комісія суддів України, яка здійснює як комплексний добір, так і кваліфікаційне оцінювання діючих суддів", - наголосив Петренко.

Читайте також: ВРП проситиме Раду захистити суддів від тиску народних депутатів

Він зазначив, що, згідно з законодавством, є процедури, які передбачають саме процес проходження кваліфікаційного оцінювання і притягнення суддів до дисциплінарної відповідальності.

"Це їхня ( ВРП та ВККСУ -ред.) компетенція, і я переконаний, що ці органи з даною функцією справляються", - сказав міністр.

Як повідомляв Укрінформ, 34 судді Окружного адмінсуду Києва, включно із головою Павлом Вовком та суддями, які визнали незаконною націоналізацію ПриватБанку, не з’явилися на обов’язкове кваліфікаційне оцінювання, тому що нібито захворіли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-